Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

8-10 Νοεμβρίου 3η Παναμερικανική Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων

Όπως είναι γνωστό αυτές τις ημέρες, από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου,  πραγματοποιείται στο Μεξικό η 3η Παναμερικανική Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων, που επικεντρώνει,  στην αυτοδιαχείριση και την άμεση δημοκρατία, τόσο στους χώρους δουλείας, όσο και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μέλη και εκπρόσωποι κινημάτων, επιστημονικών φορέων και άλλων συλλογικοτήτων κυρίως από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, και Καραϊβική (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Μεξικό, Ονδούρα, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Κούβα κ.α), όπως και πολλά μέλη κινημάτων από την Ευρώπη.
Και στη Διεθνή αυτή Συνάντηση θα υπάρξει πάνελ με θέμα την προστασία και τη διαχείριση των ιστορικών μνημείων από την ίδια την κοινωνία, αφού όπως φαίνεται τα ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο. Στο πάνελ όπως μπορείτε να διαβάσετε στο πρόγραμμα, που επισυνάπτεται, το οποίο βέβαια  είναι στα ισπανικά, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κινημάτων από βορειοαμερικανικές χώρες  και  ο υπογραφόμενος σαν εκπρόσωπος της Σύμπραξης για τα Ιστορικά Μνημεία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία κινήματος για την προστασία και διαχείριση των ιστορικών μνημείων από την ίδια την κοινωνία ξεκίνησε από την Εναλλακτική Δράση και επίσημα παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην 6η Παγκόσμια Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων που έγινε στα τέλη Αυγούστου του 2017 στο Μπουένος Άϊρες (Αργεντινή)
Μάκης Σταύρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου